duminică, 25 august 2013

Paradoxul agricol din Romania

Avem o recolta exceptionala. Si in aprozar, hipermarket si piata se vand rosii ca cauciucul si lebenita cu miezul inmuiat. Am luat teapa deja de multe ori anul asta. In urma cu zece ani daca scria ca rosiile-s de Arad, te asteptai la rosii gustoase. Acum poti sa te astepti la rosii ca cauciucul, probabil soi care nu se inmoaie, dat bine cu pesticide sa nu se strice, si statut vreo trei saptamani.

In loc sa se vanda rosiile de calitate si sa se arunce alea cauciucate la gaini (apropo, oare gainilor le plac), cumparam rosii cauciucate si alea bune-s aruncate la animale.

In Alpi rosiile n-au gust ca rosiile de acasa de la tara, dar in 3x3 saptamani n-am vazut nicio rosie cauciucata. Nu se vinde gunoiul ca la noi, daca pe afara arata bine. Desi si acolo sunt magazine puse pe tepuit clienti, cum e Spar-ul apropiat de telecabina Aguille du Midi din Chamonix, care are produse de calitate mult mai proasta si preturi semnificativ mai mari decat Carrefour-ul din Sallanches. Spre deosebire de Chamonix, Spar-urile din Tirol au marfa de calitate buna.

Niciun comentariu: