marți, 3 martie 2015

De ce a inceput oare brusc sa lucreze dna-ul ?


Ocupantul rus

Filmuletul ilustreaza perfect cum dupa 25 de ani de colonizare americana stam la fel de prost ca in comunism. La unele capitole mai bine, la altele mai rau. De exemplu locuintele sunt de vreo 3 ori mai scumpe acum raportat la salarul mediu. Cred ca de asta a fost trezit DNA-ul din Romania de americani fix la inceputul conflictului din estul Ucrainei. Sa nu zicem ca nu mergem la razboi in Ucraina sa aparam hotii din Romania. Dar e doar la suprafata, ca tot suntem aproape o tara intreaga de hoti.

De ce vrea SUA razboi in Ucraina ?

Si propaganda cu care ne fac sa nu avem remuscari cand ii omoaram sau lasam pe altii ciungi, care in mod surprinzator se gaseste chiar si in povestile citite copiilor de 2 ani: demonizarea dusmanului.

Oricum, in asta consta evolutia umana de zeci de mii de ani. Oamenii cum sunt departe unii de altii incep sa aibe limba si culturi diferite. Apoi ii demonizam pe cei care sunt diferiti si vedem care a muncit mai mult sa aibe arme mai bune, si exterminam o parte din aia mai slabi prin razboi, alta parte prin saracie.

Niciun comentariu: