duminică, 24 mai 2015

Care e diferenta dintre ajutoare si amenda ?

Care e diferenta dintre subventii, ajutoare si amenda ? Ca daca aproape toata lumea primeste ajutor, cei care nu primesc sunt exact in aceasi situatie ca si cand ar fi fost amendati. Iar cei care primesc, primesc ajutorul din propriile taxe. De exemplu pensia e amenda pentru cei care mor inainte sa implineasca 65 de ani. Alocatia de copil e amenda pentru cei care n-au avut copii. Asigurarea medicala e amenda pentru cei sanatosi. Subventionarea gigacaloriei e amenda pentru cei care nu au bani de garsoniera, platita batranilor care stau singuri in doua sau trei camere. Subventia agricola e amenda pentru cei care au pamant putin (ca limita e 1 ha). Subventionarea bisericii de catre stat e amenda pentru ateisti. Si cate si mai cate.

Si cu toate astea cerem marirea taxelor, sa putem avea ajutoare din ce in ce mai mari si mai multe.

Un vitezoman primeste amenda de cateva ori pe an. Unul care n-a avut copii primeste amenda in fiecare luna timp de vreo 20 de ani. Unul care moare inainte sa implineasca 65 de ani, plateste amenda in fiecare luna 30% din salar, de cand incepe sa lucreze pana cand moare. Si cu toate astea, ne bucuram cand marim amenda celor din urma. Se pare ca hotia si talharia e cea mai importanta caracteristica a oamenilor, caci ce altceva e impunerea amenzii lunare timp de 20-40 de ani, daca nu hotie si talharie.

Hotia si talharia asta apreciata de majoritatea oamenilor este si unul din motoarele dysgenicsului. Vezi si: Inventatorul tranzistorului si Idiocracy.

Niciun comentariu: