luni, 6 iunie 2016

Corturi

Am 3 corturi relativ ieftine.

1. Cortul de 100 lei din Decathlon (Arpenaz 2). Perfect pentru ture de pana la 3 zile, prea fragil pentru ture mai lungi. Perfect pentru o persoana, prea mic pentru doua. Are aerisire buna.

2. Cortul de 230 lei din Decathlon (Quechua 2 Seconds 2). Se deschide in doua secunde, dupa aia pui 4 cuie si ai gatat. Minusuri: e bun doar langa masina, ca nu poate fi bagat in rucsac, nu circula aerul in el, atingi plafonul cu capul, cade ploaia inauntru daca usa e deschisa, te uzi cand il inchizi, adunatul ia cam acelasi timp ca la un cort normal, doar ca trebuie sa-l strangi si cu picioarele. Totusi e cortul meu preferat dintre cele trei pentru campingurile din Alpi, cand ma tot mut dintr-un camping in altul.

3. Cortul normal de drumetie, de doua persoane (Hannah Serak S II). Cumparat in 2006, era vreo 600 lei pe atunci cred, il folosesc si acum la turele mai lungi de 3 zile. E relativ usor pentru un cort de doua persoane. Minusuri: nu circula aerul in el, cele doua cuie de la usa trebuie infipte bine, ca altfel prelata se misca tare pe acolo, usa e pe lateral, asa ca daca cel de dinauntru vrea sa iasa, trece peste celalalt, fermoarul inghite cateodata si panza care-l apara de ploaie si te chinui un pic pana o scoti. In martie e foarte frig in el, desi nu are aerisire buna frigul intra de jos, ca nu are fusta, nu e cort de iarna.

Inca nu mi-a intrat ploaia de sus in nici unul din ele. Doar de jos, in Hannah, care conform reclamei rezista la o coloana de 10 m de apa. L-am pus in mocirla de 2 cm, si au intrat cei 2 cm de apa de jos in sus, de s-a facut balta in tot cortul, a trebuit s-o vars ca dintr-un lighean.

Niciun comentariu: