vineri, 4 mai 2018

Cum functioneaza civilizatia?

Un posibil scop al civilizatiei e sa faca sa functioneze evolutia mai rapid. Si anume evolutia saracilor care maximizeaza numarul de urmasi.

In mod normal, castiga cei care maximizeaza numarul urmasilor, doar ca ajung foarte incet sa inlocuiasca populatia unei tari.

Daca insa cei care au cei mai multi urmasi, ii fac pe cei care stiu ca vor avea doar 9 sau mai putini copii in loc de 10, sa se lase de concursul la care oricum nu ies pe podium, si sa se faca workaholici, vor putea profita de rezultatul workaholismului.

Indemnul pentru workaholism e avantajos doar daca densitatea populatiei a ajuns la limita de la care workaholicii ar incepe cearta pentru pamant. Daca inca nu s-a ajuns la limita, e mai avantajos sa se inmulteasca cat mai rapid si potentialii workaholici.

Dupa ce s-a instaurat civilizatia, si odata cu ea workaholismul, workaholicii construiesc o gramada de locuinte si utilaje. Saracii se inmultesc ca inainte sau mai repede, ca sunt ajutati de subventii.

Workaholismul ajunge la un nivel absurd, cu 17 ani de scoala inutila obligatorie, 50% din salar confiscat pentru subventii, nicio optiune sa alegi numarul orelor de lucru, si alte lucruri care il fac mai rau decat agricultura de subzistenta a taranilor liberi de acum 200 de ani. Populatia workaholicilor scade, si locuintele vor fi reimpartite catre saraci. Care nemaiavand de construit casa, se pot inmulti mai repede, pana ajung sa inlocuiasca toata populatia workaholica. Nemaifiind workaholici, limita de hectare pe care vrea sa le munceasca un om scade, si se reia ciclul cu cresterea densitatii populatiei.

Niciun comentariu: