vineri, 29 iunie 2018

Inlocuirea si uniformizarea populatiei se face pas cu pas

I. De exemplu:
  1. Saracii de la sat au 6 copii.
  2. Oamenii obisnuiti de la sat au 2 copii.
  3. Oamenii din orase au un copil.

II. Sa zicem 10% din adulti sunt saraci care fac 6 copii, 50% oameni cu 2 copii, si 40% oameni cu un copil. Numarul populatiei e constant, pentru 10 barbati sunt 6 + 10 + 4 copii.

III. Se produce migratia interna in felul urmator:
  1. 4 din 6 copii saraci decid ca nu mai vor saracie, cumpara casa normala la sat in loc de casa cu o camera in ghetou, si fac 2 copii. 2 din cei 6 continua traditia parintilor.
  2. 4 din 10 copii obisnuiti de la sat se muta la oras si fac un copil. 6 continua traditia parintilor.
  3. Toti cei 4 din cei 4 copii de la oras raman la oras.
Dupa migratie, distributia copiiilor va fi la fel ca cea a parintilor. Din 20 de copii, 2 raman saraci, 10 oameni normali la tara, 8 la oras.

IV. Cei care sunt rudele cele mai indepartate ale saracilor devin extincti cel mai repede. Si e necesar sa se intample asa din doua motive:
  1. Daca oamenii nu s-ar uniformiza, prin extinctia celor care sunt cei mai diferiti, ar deveni incompatibili genetic, ca rotile de pe o cursiera si un mountain-bike.
  2. Dupa explicatia lui Richard Dawkins din The Selfish Gene, oamenii ii ajuta cel mai mult pe cei cu care au cele mai multe gene in comun. Se poate demonstra prin reductie la absurd ca se intampla asa, genele care nu-si maximizeaza numarul devin mai putine in raport cu cele care o fac.
V. Din pacate din toate astea nu se invata absolut nimic in cei 17 ani de scoala (din care o multime de ore de biologie). Soros Gyorgy probabil intelege foarte bine lucrurile astea, si le-a explicat si lui Merkel, de aceea dupa ce a vizitat ghetourile cu 6 copii din Romania, a decis ca mai bine importa arabi in UE care sa faca 6 copii.

Niciun comentariu: