marți, 7 mai 2019

Eugenics 101

Daca ai vrea sa penalizezi oamenii din care vrei mai putini, si sa platesti oamenii din care vrei mai multi, cum ai face? O metoda e sa obligi oamenii din care vrei mai putini, sa le dea 25% din salar la oamenii din care vrei mai multi. Schema se numeste pensie obligatorie. Cei ai caror bunici au murit inainte de pensie, nu sunt batuti destul de natura, ii mai bat si ceilalti, care traiesc mai mult, confiscandu-le 25% din salar pentru ei. Daca speranta ta de viata e sub 65 de ani, esti fortat sa muncesti 2 ore pe zi pentru cei care au speranta de viata de peste 75 de ani.

Dar propaganda, crezuta de 99% din popor, spune ca democratia e mai buna decat sistemul de acum sute de ani. Pana si sistemul lui Hitler era mai bun, ca a vrut sa creeze rasa superioara mai ieftin, decat se face acum cu 25% sau 50% din salar.

2 comentarii:

Mircea DP spunea...

Nu te opreste nimeni sa te reproduci ... Plus ca banii ii platesti in principiu pt.pensia ta ... de care poti beneficia daca ai grija de sanatatea ta si (printre multe altele) mergi macar o data pe an la medic pt.analize (incluse in asigurarea de sanatate ...).

Si, in fond, cei cu gene proaste (boli, etc.) au din cate stiu diverse ajutoare de la stat, tratamente medicale mai mult sau mai putin gratuite si, mai nou, unii chiar sunt ajutati sa se reproduca in vitro ... In felul asta, multe gene proaste se perpetueaza, mai multe decat ar permite o selectie 100% naturala ...

Sa nu ma intelegi gresit, cei care sunt ajutati, pe langa faptul ca sunt oameni si nu-i putem ignora, au si multe gene/calitati bune, deci merita ajutati, mai ales ca progresul medicinei ar putea sa repare problemele si chiar genele defecte, astfel ca urmasii lor/nostri sa nu aiba de suferit.

Csupor Jenő spunea...

Eu vorbesc de cei care nu primesc ajutoare de la stat, dar au probabilitate mare sa moara pe la 65 de ani sau inainte. Ambii bunici mi-au murit inainte sa apuce pensia, si nu au primit ajutoare de la stat o gramada de ani.

Fiecare ar trebui lasat sa-si gestioneze banii. Daca analfabetii de acum 200 de ani puteau sa si-i gestioneze, oamenii de acum cu minim 10 ani de scoala ar trebui sa fie mai buni la gestionat. Sau cei 10 ani de scoala au fost complet degeaba?